Gral. Riho Terras, un referent bàltic per Catalunya

Tal com vam dir en el darrer article, la dimensió dels Països Bàltics no ha estat excusa per assumir les seves responsabilitats en defensa. No només això, també han apostat per la formació dels seu personal i, especialment, dels seus oficials. Un exemple paradigmàtic n’és el major general Riho Terras, Comandant de les Forces de Defensa d’Estònia.
Després de superar el Curs Bàsic d’Oficials, va assumir successius comandaments operatius a nivell de companyia i batalló. Però no es limità a quedar-se estancat en el seu rang i formació. Es graduà a la Universitat del Bunseswehr (el centre de formació superior de l’Exèrcit Alemany), així com al Royal College of Defence Studies (Regne Unit), així com cursos específics a Suïssa i Suècia.
Alhora, també ha escrit diversos articles sobre Defensa. Alguns d’ells es troben disponibles en anglès, dels quals us en recomanem el seu discurs del dia de la Independència d’Estònia del 2012: Estonia’s independence not to be taken by granted. Un clar exemple de consciència i responsabilitat.
En definitiva, el gral. Riho Terras sintetitza bona part de les qualitats que caldran als futurs oficials de les Forces de Defensa de Catalunya: formació, iniciativa i sentit del deure.