Conferències i actes,  Publicacions

Més que una presentació

Abans d’ahir, dilluns 13 de març del 2017, a la llibreria Documenta de Barcelona, vam poder gaudir d’un acte de normalitat nacional. Com sabeu, es va presentar públicament el llibre “Política de Defensa i Estat propi” (Editorial Base). No es tractava només però, de la presentació de l’obra, sinó d’una presa de pols a la nostra societat, la qual creiem que és plenament adulta per abordar qualsevol àmbit del complex prisma que comporta esdevenir un Estat.
Presentat pel periodista Pere Cardús, l’acte comptà amb la presència de dos dels autors d’en llibre: David Bajona i Marc Gafarot. No pretenem en aquest breu apunt fer-vos-en un resum, però si que cal remarcar-ne alguns comentaris. En primer lloc, que el llibre no és pas cap proposta tancada (de fet, en són vàries), i que en darrer terme serà la societat catalana i els seus agents institucionals els qui hauran de decidir de quina política de defensa es doten – asseverà en David Bajona. En Marc Gafarot assenyalà que recuperar la independència no consisteix en fer una mica més que en l’autonomisme, ans al contrari, es tracta de fer un salt qualitatiu important. Obrar altrament comprometria seriosament la nostra credibilitat.

Concloses les intervencions, s’establí un torn de paraules en el qual es veié una pluralitat d’opinions respecte a la política de defensa a assumir. Alguna piulada posterior ha constatat la presència de gent del PDEcat, ERC, CUP, així com persones a títol individual. Ara bé, un element va quedar manifest: tothom coincidia en que recuperar la independència comporta assumir una política de defensa. Certament, quelcom que pot semblar obvi, però en un país on l’autonomisme ha retallat ments i ànimes, la normalitat és un motiu d’alegria.

Properament anirem confirmant que presentacions arreu del Principat, de les quals us n’informarem puntualment.