Publicacions

Lèxic Uniformològic Multilíngüe

Ens complau compartir el Lèxic Uniformològic Multilingüe, una obra dedicada al camp de la uniformologia en català. Aquesta és un primer pas seriós per reomplir el buit generat per tres segles sense exèrcit ni Estat propis.  Com diu el seu autor, en Ferran Lupescu: “tota llengua que aspira a la plena normalitat d’ús ha de tenir coberta la terminologia especialitzada de tots els camps de coneixement. Emperò, el català, avui per avui, a còpia de desús i desinterès, és deficitari en força camps de la terminologia militar, i, particularment, en el de la uniformologia.”

Per a cada entrada, hi trobareu el seu equivalent en cinc idiomes: anglès, castellà, francès, italià i portuguès. Cal tenir present que aquesta obra pren com a punt de partida el segle XVII, cosa que pot fer que alguns elements de l’equip individual dels soldats ens siguin estranys. Hi trobareu també annexos no estrictament referents a la uniformologia, sinó a l’organització i rangs militars. Finalment, hi ha uns apartats, més breus, de termes en alemany, rus i romanès. En definitiva, una eina per a la normalització de la nostra llengua en tots els camps.

 

Esperem que us sigui útil i en gaudiu tant com hem fet nosaltres.

 

LÈXIC UNIFORMOLÒGIC MULTILÍNGÜE