Publicacions

Recomanacions per Sant Jordi

S’acosta Sant Jordi i des de la SEM volem fer-vos unes recomanacions. Malgrat haver-hi pocs títols en català sobre política de defensa i afers militars, us n’hem fet una breu selecció.

La primera obra és la “Història Militar de Catalunya” (Rafael Dalmau Editor), de Francesc Xavier Hernàndez i Cardona. Dividida en quatre volums, podreu traçar el nostre passat militar des dels temps dels ibers fins el segle XX. Un referent imprescindible per la vostra prestatgeria.

La segona opció és “Política de Defensa i Estat propi”(Base editorial), de diversos autors, incloent-hi el coronel (retirat) Dorcha Lee (Forces de Defensa d’Irlanda). La primera obra que planteja com caldria estructurar la defensa de la Catalunya independent, amb una perspectiva de 360º.

I en tercer lloc, un dels clàssics universals del pensament militar “L’Art de la Guerra” (Ed.62 en ePUB i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, en paper), del general xinès Sun Tzu (o SunZi, depèn de la traducció). Escrita al segle V a.C., aquest tractat analitza els factors que s’intersecten abans i durant els conflictes, a partir dels quals s’arriba a la victòria o la derrota. Hom pot ignorar aquesta obra al seu propi risc.