Conferències i actes

Jornada sobre la política de defensa d’Israel

Tal i com us vam anunciar, el proper dijous 17 d’octubre, a les 19:00 celebrarem la jornada del seminari dedicada a la política de defensa d’Israel. En aquesta ocasió, serà a l’Institut d’Estudis Catalans (c/ del Carme, 47 – Barcelona), a la sala Pere i Joan Corominas. En aquesta ocasió, els ponents seran Adrià Fortet, Ben-Dror Yemini i Uzi Rubin, tot essent-ne el president de la SEM, Pol Molas, el conductor. Les intervencions dels professors Yemini i Rubin seran en anglès.

Us n’adjuntem unes breus biografies.

Adrià Fortet – Terrassa, 1994. Graduat en Història i màster en Història Contemporània per la UAB. Investigador i docent del Grup d’Estudis sobre Política, Institucions i Corrupció a l’Època Contemporània. Recerca centrada en la cultura política revisionista i el seu impacte en l’Israel de la segona meitat del segle XX.

Ben-Dror Yemini – Tel Aviv, 1954. Llicenciat en Humanitats i Història per la Universitat de Tel Aviv, així com Dret posteriorment. Fou nomenat assessor del Ministeri d’Absorció de la Immigració, del qual n’esdevingué portaveu.  Ha realitzat una llarga carrera professional com a periodista i assagista. El seu principal àmbit de recerca és el de conflictes i mitjans de comunicació, tot centrant-se en la relació entre el camp de batalla sobre el terreny i el camp de batalla en l’opinió pública.

Uzi Rubin – Tel Aviv, 1937. El Dr. Rubin és enginyer i fou fundador i director (1991-1999) de l’Organització de Defensa contra Míssils d’Israel. Serví al consell de Seguretat Nacional (1999-2001), així com dirigí diversos programes d’Israel Aerospace Industries. Ha estat professor visitant al Centre per la Seguretat Internacional i Control d’Armes, a la Universitat de Stanford. Actualment publica al Centre Begin-Sadat d’Estudis Estratègics.