Conferències i actes

Jornada sobre la política de defensa dels Països Bàltics

El proper dimecres 20 de novembre, a les 19:00, al Reial Cercle Artístic (c/ dels Arcs, 5; Barcelona), celebrarem la jornada dedicada al model de defensa d’Estònia, Letònia i Lituània. Aquests tres països han estat un referent a Catalunya des de la recuperació de la seva sobirania a principis dels 90. Tanmateix, llur política de defensa ha estat un capítol poc conegut a casa nostra. És per això que des de la Societat d’Estudis Militars volem posar-hi llum, i de forma rigorosa.

Tal i com hem esmentat en altres ocasions, des de bon començament tots tres països es prengueren de forma seriosa la seva defensa, de forma que, en retirar-se els darrers contingents de l’antiga Unió Soviètica, no es generà un buit, ni restaren indefensos.

En aquesta ocasió ens acompanyarà el Dr. James S. Corum, que fou degà del Col·legi de Defensa Bàltic, del 2009 al 2014. Aquesta institució forma els alts comandaments de les tres Repúbliques Bàltiques. Ha publicat 11 llibres i més de 70 articles acadèmics i capítols de llibres, centrant-se en els àmbits de l’estratègia, Història militar, contrainsurgència, poder aeri i els Països Bàltics. Es retirà del US Army amb el rang de tinent coronel, on complementà els seus desplegaments amb la docència a diverses universitats de prestigi, tant civils com militars.