Publicacions

Llibres per demanar als Reis

S’acosten els Reis de l’Orient, però encara no sabeu que demanar-los-hi. A la SEM us facilitem aquesta tasca i us fem quatre propostes que, de ben segur, seran del vostre interés.

En primer lloc, “Política de defensa i Estat propi “(editorial Base). L’única publicació que aborda, amb una visió de 360º, com caldria bastir la defensa d’una Catalunya independent. El referent que no pot mancar a les vostres prestatgeries.

La segona de les recomanacions és “Insurgencies and Counterinsurgencies: National Styles and Strategic Cultures“(Cambridge University Press). Dirigida per Beatrice Heuser i Eitan Shamir, aquesta és l’obra actual que us cal si voleu conèixer el complex món de la insurgència i contrainsurgència; termes que sovint escoltem als nostres mitjans, tot i que sense gaire criteri ni profunditat.

La tercera proposta és d’un dels ponents del seminari d’enguany, en James S. Corum: “The Roots of Blitzkrieg: Hans von Seeckt and German Military Reform“(University Press of Kansas). Sens dubte, una obra imprescindible per entendre la formació dels comandaments alemanys als anys 20 i 30, que ensems demostra que la qualitat d’aquesta pot marcar la diferència.

Finalment, l’obra que va camí de convertir-se en un clàssic contemporani: “Call Sign Chaos: Learning to Lead” (Random House), de James Mattis i Bing West. En aquest hi trobareu les lliçons obtingudes pel general (USMC, retirat) i ex-Secretari de Defensa, Jim Mattis. Lluny de ser un anecdotari, hi trobareu un bon grapat de conclusions útils per a militars, acadèmics i decisors polítics en l’àmbit del pensament estratègic. Quelcom mai sobrer, i menys a casa nostra.