Traducció del Llibre Blanc de la Política de Defensa de Suècia 2021-2025

Tot just fa un any, la Comissió de Defensa del Govern de Suècia publicava les seves recomanacions per tal d’ampliar i enfortir les seves capacitats militars.

Els canvis en el marc estratègic del Bàltic han propiciat aquest canvi, tot reenfocant unes forces optimitzades per a missions de pau internacionals, cap a un model més encarat a un conflicte d’alta intensitat. Tot i que aquest no havia estat mai descartat, el mateix informe diagnostica les debilitats actuals i les vies per adreçar-les. Entre d’altres mesures, s’ampliarà el nombre de joves (nois i noies) que seran reclutats, així com també es reforçaran les unitats de la Guàrdia Nacional.

Sens dubte, un document imprescindible per a aprofundir en el coneixement d’un dels països que ha estat un referent per a Catalunya.