“Desert Storm”, 30 anys

A les 00:00 del 17 de gener (3:00 hora de Bagdad) la coalició liderada pels Estats Units iniciava els atacs aeris contra en Saddam Hussein per forçar-lo a retirar-se de Kuwait. Des de la seva invasió de l’Emirat l’agost del 1990, una força internacional s’havia anat consolidant a l’Aràbia Saudita. La matinada del 17 de gener del 1991 doncs, començaria la operació “Tempesta del Desert”.

Sis setmanes de bombardeigs culminarien amb una campanya terrestre llampec, que en 4 dies escombraria les forces iraquianes amb un nombre mínim de baixes pròpies.

Amb el propòsit de fer divulgació d’aquell conflicte, des de la SEM hem obert un compte específic a Twitter on en desgranarem la cronologia dia a dia, tot complementant-la amb recursos audiovisuals, bibliografia i fitxes de síntesi.

Seguiu-nos doncs a @30desert, en aquest recorregut detallat de la Guerra del Golf.