Curs Online: Causes de la Guerra

Des de la SEM constatem des de fa anys la manca d’opcions acadèmiques a Catalunya per a poder estudiar el fenòmen de la guerra. Una anomalia que es pot constatar tot cercant a qualsevol departament de ciències polítiques d’universitats europees i nordamericanes. Des de la nostra entitat, hem procurat omplir aquest buit en la mesura de les nostres possibilitats. Ara doncs, ens disposem a fer un salt qualitatiu.

Iniciem un seguit de cursos, amb especialistes formats en estudis de la guerra, on podreu ampliar els vostres coneixements. El primer d’aquests serà sobre les causes de la guerra. S’hi aborden aspectes com la pròpia definició de guerra, la transformació del sistema internacional, l’equilibri de poder, el concepte de “guerra justa” i la presa de decisions, entre d’altres.

El curs és completament online, s’estructura en 8 sessions, en les quals els participants hauran rebut prèviament els materials d’estudi i, després d’una exposició per part del docent, podran formular les seves preguntes. Per aquest curs, tenim l’honor de comptar amb na Rosa Cabús, Grau en War Studies and Philosophy pel King’s College de Londres. Ha estat ponent també a l’Escola d’Estiu 2020 de la SEM, i actualment es prepara pel màster Security Studies de la Georgetown University (Washington D.C.).

S’iniciarà el 14 d’abril i acabarà el 2 de juny.

PREUS:

Socis SEM: de franc

No socis: 40€

Inscrits Escola d’Estiu: 25€

Us hi podeu inscriure en aquest formulari.