Conferències i actes

SEMINARI 2021 – MANTENIMENT DE LA PAU

Com cada setembre, torna el seminari sobre models de política de defensa. Enguany comencem exposant les operacions de manteniment de la pau de les Nacions Unides. Quelcom del que sovint se’n parla molt però se’n coneix poc a casa nostra. De fet, tal i com demostra el baròmetre sobre política de defensa que, aquest tipus de missions supera el 70% d’acceptació entre els enquestats.

Per il·lustrar-ho, emprarem els casos d’Irlanda i Suècia. Ambdós països tenen un historial destacat en aquestes missions, des dels anys 50 del segle passat fins als nostres dies. Els ponents seran el coronel (retirat) Dorcha Lee, de les Forces de Defensa d’Irlanda, i el Dr. Tony Ingesson, professor de la Universitat de Lund, especialitzat en presa de decisions militars, cultures organitzatives i anàlisi d’intel·ligència.

Data: dimecres 15 de setembre, 19:00

Lloc: Reial Cercle Artístic.

C/ dels Arcs,  5, 3r pis (Barcelona)