Altres

1a Beca d’Estudis Estratègics

Foto de Monstera de Pexels

Ens plau comunicar-vos que el company l’Oriol Casamor es va matricular al màster d’Estudis Estratègics de l’University College Cork (Irlanda) gràcies a una beca proporcionada per la SEM. Aquesta opció va sortir en el marc del curs que va dissenyar na Diana Coromines sobre les diferents opcions de formació acadèmica fora de l’Estat espanyol.

El master online de la UCC  aborda els estudis estratègics, l’evolució de la guerra moderna, les insurgències i les operacions de manteniment de la pau, entre d’altres matèries.

Com sabeu, la Societat d’Estudis Militars va omplint el buit que hi ha a Catalunya en matèria de professionals especialitzats en política de defensa. La inhibició institucional catalana enaquest àmbit comporta una manca de discurs o bé l’assumpció de discursos que no s’alineen amb els nostres interessos nacionals. Cap d’aquestes dues opcions ens aporta credibilitat si s’aspira a recuperar la independència.

Alhora, la realització d’aquest màster revertirà en un increment en el ventall de formació que ja ofereix la SEM. Per descomptat, els socis en seran els primers beneficiats; però com ja vam fer amb el curs “Causes de la Guerra“, hi podrà participar gent que formi part de la SEM.

En definitiva, una nova fita de la SEM sense suport institucional de cap mena i exclusivament amb recursos propis.