Conferències i actes

Seminari 2022 – Escòcia

El dimecres 21 de setembre, a les 19:00 al Reial Cercle Artístic (C/ dels Arcs, 5, BCN) es celebrarà la primera jornada del Seminari de Models de Defensa 2022. Aquesta abordarà les propostes de forces de defensa per una Escòcia independent.

Enguany començarem amb Escòcia, un país que s’ha observat des de Catalunya pel seu moviment independentista. Tanmateix, mai s’han esmentat les seves propostes sobre política de defensa –quelcom absent en els programes dels successius governs independentistes catalans.

l convidat serà el tinent coronel (retirat) Stuart Crawford, veterà de la 1a Guerra del Golf, oficial del 4th Royal Tank Regiment, amb cursos d’Estat Major a Fort Leavenworth (EUA) i Camberley (Regne Unit). Actualment treballa com a consultor de seguretat i defensa, així com columnista en diaris i publicacions militars especialitzades.

Conjuntament amb Richard Marsh, el 2012 varen publicar una proposta sobre com haurien de ser les futures Forces de Defensa d’Escòcia, en cas que el referèndum del 2014 reïxis. Aquesta proposta fou publicada pel prestigiós Royal United Services Institute. 

Us hi esperem!