Conferències i actes

Seminari 2022 – La Haganà

El proper dimecres 19 d’octubre, a les 19:00 al Reial Cercle Artístic (c/ dels Arcs, 5 – Barcelona), celebrarem la 2a sessió del Seminari 2022. Aquesta serà dedicada a la Haganà, l’organització d’autodefensa jueva que donaria lloc a les actuals Forces de Defensa d’Israel.

Sovint des de Catalunya s’han estudiat els èxits –i els fracassos– del Tsahal, tanmateix s’ha omès el període previ a la proclamació de l’Estat d’Israel. I justament aquest ens proporciona un exemple d’abnegació, creativitat i voluntat de supervivència ben digne de ser estudiat.

Com en altres ocasions, des de la SEM procurem portar-vos els millors especialistes, i en aquesta ocasió ens acompanyarà el professor Alon Kadish. Tinent coronel (reserva) del Cos d’Enginyers Militars, va ser el Cap del Departament d’Història de les IDF (2007-14)

Doctor per la Universitat d’Oxford i profesor emèrit a la Universitat Hebrea de Jerusalem.s’ha centrat en la història econòmica i militar, així com en la Guerra d’Independència d’Israel.

Com sempre, hi esteu tots convidats.