Conferències i actes

Seminari 2022 – La Lliga de Defensa d’Estònia

El proper dimecres 16 de novembre, a les 19:00 al Reial Cercle Artístic (C/ dels Arcs, 5 – Barcelona), celebrarem la tercera jornada del Seminari 2022, dedicada la Lliga de Defensa d’Estònia.

Aquest país bàltic, amb menys població que Barcelona (uns 1,32 milions d’habitants), disposa d’un model de defensa ampli on –a banda de la conscripció i una reserva àmplia- s’hi incorpora una branca territorial de voluntaris: la Lliga de Defensa. Amb una història que es remunta al 1918, aquesta organització té com a propòsit la millora de la disponibilitat de la nació per a defensar-ne la independència, tot recolzant-se en la voluntat lliure i la iniciativa personal dels seus membres. Totalitza uns 17.000 efectius, però afegint-hi les organitzacions juvenils en suma fins a 28.000.

El ponent serà el coronel Janno Märk, actual cap de Cooperació Civico-Militar (CIMIC) de la Lliga de Defensa. Ha realitzat cursos d’estat major al  Batic Defence College i a Fort Leavenworth (Estats Units) –institucions que resultaran familiars als assistents d’anteriors seminaris. Va ser cap del contingent estonià a l’Afganistan l’any 2009.

En qualsevol cas, és tota una oportunitat per aprendre de primera mà un model de defensa que optimitza al màxim els recursos d’aquell petit país. Us hi esperem!